High safety and Fast Weight Loss are the main features of our products which is the main reason that our weight loss products are so popular in the market and so many customers choose to Buy Weight Loss Products at our website.
Lida Daidaihua Capsule provides the botanic diet way which is safe and reliable. It is the pure plant extract which concentrates the first-generation and second-generation slim essence, an introduces the new concept of botanic slim. 2 Day Diet Japan Lingzhi is the good and healthy choice for the weight loss because of the good and healthy weight loss effect. We offers years of expertise in manufacturing and selling the highest quality Cheap GHD Straighteners UK. Dragon Well Tea is one of China's top 10 teas and is considered the best by those devoted to green tea. Mens Cufflinks For Sale, Professional Men Cuff Links!

 spletna trgovina Tehnofan

                        klikni

 

 

Kontakt

Fax: (01) 4274 476
Telefon: (01) 4274 476
GSM: (041) 687 090

Web: www.tehnofan.si
Email: info@tehnofan.si

E-novice

 

Ob prijavi na enovice prejmete brezplačni test za trdoto vode

Vodni filtri

Zakaj so pomembni filtri za vodo?

Preprosto zato, ker smo za svoje zdravje odgovorni sami. Tudi v našem telesu so filtri (ledvice), ki prečiščujejo kri in odvajajo odpadne snovi v odtok (urin), pa "menda" v telo vnašamo samo zdravju neškodljivo/neoporečno hrano in pijačo. Voda, ki nam jo dobavljajo javna podjetja (ali lastna zajetja) ne more biti bolj čista kot je onesnaženo/obremenjeno okolje v katerem živimo. Ko si boste ogledali kakšno izgleda preprost 5 mikronski filter za vodo že po 3 mesecih boste o nujnosti uporabe filtrov za vodo prepričani tudi sami.

Kako se obraniti »vodnega kamna« - oz. problema trde vode?

Pojav vodnega kamna ali trde vode je zelo pogost in škodljiv pojav na širšem območju Slovenije. V bistvu se zaradi sprememb hitrosti, smeri , tlaka , temperature vode kalciti (kalcijev in magnezije karbonat in bikarbonat) združujejo in izločajo na grelcih, pipah, ventilih, ceveh, delajo se lise na posodi in kuhinjskem koritu...

Vodnega kamna oz. posledic trde vode se lahko učinkovito ubranimo z uporabo posebnih parmanentnih magnetov za odstranjevanje vodnega kamna oz.njegovih posledic, saj se kristali kalcitov po prehodu vode skozi močno (>6000 gaussov) magnetno polje ne združujejo in odlagajo ampak potujejo skupaj z vodo naprej. Torej, voda je fizikalno in kemično enaka kot prej – nič se ne dodaja in nič se ne odvzema. POLAR PDF je na videz preprosta zadeva, ki pa je tehnološki biser katerega uporabljajo praktično vse velike korporacije sveta.

ČISTA PITNA VODE IZ PIPE- filtri za vodo

Vse zdravstvene študije ugotavljajo, da ljudje popijemo premalo vode, kar škoduje našemu zdravju in zmanjšuje našo sposobnost zoperstavljanja posledicam modernega življenja. Razvoj industrije, onesnaženje okolja, povečanje gostote naseljenosti prebivalstva in motorizacija povzročajo vedno večje onesnaženje pitne vode. Problem zdrave pitne vode postaja vsak dan pomembnejši in javna podjetja ne morejo vedno zagotavljati neoporečno in kakovostno vodo vsem porabnikom.

Zavest, kultura in potreba današnjega človeka so že dosegli nivo, ko porabniki sami zahtevajo neoporečne, zdravju neškodljive izdelke in zdravo, čisto, pitno vodo. Klor, nitrati, atrazin itd. in njihove spojine pa so spoznane za škodljive, še dovoljene količine pa zelo različne od države do države. Žal morajo tisti, ki živijo na področjih z manj kvalitetno pitno vodo za to poskrbeti sami.

Ob dejstvu, da smo ljudje v zadnjih 50 letih onesnažili planet toliko kot pred nami vsi ljudje v celotni zgodovini planeta Zemlja skupaj, se lahko upravičeno bojimo, da bo naslednja svetovna vojna zaradi vode. Veliko je še salonitnih in svinčenih vodovodni cevi, uporabe klora kot razkužila, divjih smetišč, gramoznic, gnojenja in škropljenja v bližini vodonosnikov in vodarn, poleg tega pa ima večina naših vodovodov velike vodne izgube – počene cevi pa omogočajo nekontrolirane okužbe. Upravljavci vodovodov, predvsem pa novinarji nas o preseženih mejnih vrednostih škodljivih snovi v vodi vedno pogosteje obveščajo, vendar največkrat prepozno in šele takrat, ko zdravnika obišče večje število ljudi iz istega kraja...

Probleme vode delimo na mikrobiološke (bakterije, virusi, paraziti…), optoleptične (neprijeten vonj, barva, okus), kemične (raztopljene snovi ki niso voda) in pa problem trdote vode. Vsak problem se rešuje na svojevrsten način – tako kot pri medicini ni čudežne tabletke, ki pozdravi vse boleznine, ni filtra, ki odstrani vse nečistoče.

V praksi se največ uporabljajo kombinacije filtrov iz aktivnega oglja, ki zaradi svoje ogromne površine adsorbirajo predvsem organske spojine in mehanskih filtrov gostote 0,2 - 20 mikronov ter KDF55 (čisti baker in cink) mešanice, koloidnega srebra itd., da se v samem filtru ne začno razvijati bakterije.

Kjer je možnost mikrobiološkega onesnaženja večja (lastna zajetja, kapnica, stari vodovodi…) svojo vlogo odlično opravljajo ultraviolični sterilizatorji, kemična onesnaženja (pesticide, herbicide, nitrate, atrazin...) pa učinkovito odstranjujejo le reverzno osmozne membrane ali ionski izmenjevalci, katerih uporaba pa je za pitno vodo zaradi izločanja drugih elementov v vodo problematična.

Samo pravilno izbrane, vgrajene in redno vzdrževane naprave dobro služijo svojemu namenu, že iz napisanega pa je očitno, da je najbolje problem pitne vode zaupati strokovnjaku. Posebno poglavje predstavljata tako imenovana živa voda (negativni ORP-oksidacijsko redukcijski potencial) in alkalna/bazična voda (pH > 7,5), ki predstavljata močno zdravilno učinkovino, naprave pa so v tujini priznane kot medicinski pripomočki.

Filter za vodo je lahko postavljen na:
a. Točki vstopa v objekt (navadno za števcem vode) in odstranjuje:
1. mehanske delce (blato, pesek, rja…)
2. odstranjuje vodni kamen (spremeni lastnosti karbonatov)
3. odstranjuje klor in org.spojine (min.velikost BB-10 col)

b. Točki uporabe (navadno pod koritom v kuhinji) in rešuje:
1. mikrobiološki problem (bakterije, virusi, paraziti...)
2. kemični problem (organske spojine pesticidi, klor, nitrati, atrazin...)
3. optoleptični problem (vonj, okus, barva )
4. kislost / alkalnost vode (sprememba pH v bazično ali kislo)
5. oksidacijsko redukcijski potencial ORP (od +350mV do -350mV)